Evo nekoliko informacija o zanimljivim mjestima koje bi trebali posjetiti. Bogate kulturno-istorijske bastine Crne Gore. Uzivajte :))
Powered By Blogger

четвртак, 25. март 2010.

Tvrdjava Mogren

Tvrdjava Mogren izgradjena je 1860. g., za vrijeme austrougarske vladavine i predstavljala je jaku vojnu utvrdu koja je štitila prilaz Budvi sa zapadne strane.
Kada posjetite  Budvu, ako volite setnju i bijeg od svakodnevnice morate posjetiti fenomenalnu tvrdjavu
Mogren. Ako se odlucite za setnju van grada necete pogrijesiti, jer to je pravi izbor. Uzivacete u
fantasticnom pogledu sa Vidikovca pogleda ka pucini i idilicnom plazom Mogren. Uocava se i tvrdjava Mogren do koje se lagano dolazi. Ako se osvrnete ka juznoj strani staze lako omozete uociti ostrvo Sveti Nikola. Nedavni pozar u blizini tvrdjave Mogren, prorijedio je drvece i unistio ne potrebno siblje, tako da sada lako mozete uociti zidine koje su ranije bile sakrivene gustim rastinjem. Fantastican pogled se pruza prema tvrdjavi Kosmac, a poseban izazov stvara prilika fotografisanjestaroga grada.
Kada se odlucite da je dosta i da je vrijeme da se vratite, prporucio bih vam da koristite stazu koja se spusta do plaze Mogren. Staza je dobro ociscena i lako prohodna. Koracanje po liscu stvorice fenomenalan efekat kao da hodate po udobnom tepihu. Kroz gustu borovu sumu sunce se tesko probija na ivici padine nazire se plaza Mogren. Svakako ne zaboravite svoje foto aparate kako bi ovjekovjecili fenomenalnne trenutke koje pruza ovaj idilican predio. Neke od fotografija sigurno ce naci mjesto na vasem facebook profilu. :))

Нема коментара:

Постави коментар

Kulturno istorijska baština Crne Gore